Gedelegeerd Gebruikers beheer

Het Digitaal Paspoort om toegang te krijgen tot extranetten van verzekeraars of serviceproviders wordt uitgefaseerd. eHerkenning is de nieuwe norm. Verzekeraars hebben echter nog weinig ervaring met het gebruik van eHerkenning. Dit kan leiden tot de misvatting dat deze migratie “even snel” kan worden geïmplementeerd.

In deze webinar wordt de gezamenlijke propositie van Digidentity Onegini toegelicht. Verzekeraars worden volledig in het migratietraject ontlast en maximaal voorbereid op digitaal werken met haar distributiepartners.

MELD JE AAN VOOR DE WEBINAR
25 JUNI - 13:30 (CET)

Agenda en sprekers

 • Introductie Onegini en Digidentity

 • Houdbaarheidsdatum van Digitaal Paspoort

 • Voordelen van E-Herkenning

 • De kracht van gedelegeerd gebruikersbeheer

 • Volledig automatisch migratie traject

 • Denis 200x200 Denis Joannides
  CCO @ Onegini

 • Marcel Wendt 200x200 Marcel Wendt
  Founder @ Digidentity

De propositie in het kort

Onegini en Digidentity leveren nu een volledig geïntegreerde end-to-end oplossing  waardoor verzekeraars snel en veilig met haar intermediairs en zakelijke klanten kunnen communiceren. Door de integratie van eHerkenning binnen Onegini is het niet alleen mogelijk om met eHerkenning in te loggen. Maar krijgen bedrijven ook de mogelijkheid om gedelegeerd beheer van gebruikers en autorisatie uit te laten voeren. De gezamenlijke propositie van Digidentity en Onegini stelt de verzekeraar in staat om:

 • icon
  Zonder zorgen afscheid te nemen van Digitaal Paspoort en eHerkenning te introduceren
 • icon
  Contract rollen en rechten (coarse grained access rights) te definiëren en per kantoor configureren.
 • icon
  Altijd te weten wie er op welk moment is ingelogd en welke transacties uitgevoerd worden
 • icon
  De beveiliging en compliancy goed in te regelen
 • icon
  Security te ontkoppelen van de verzekeringsportalen en dit centraal te organiseren

Over Digidentity

Digidentity heeft Identiteitsmanagement in haar DNA zitten. Het is onze missie om de online identiteit van ieder persoon zo veilig en betrouwbaar mogelijk te laten zijn. We zijn de bouwer van het DigiD platform en lopen al 12 jaar wereldwijd voorop in de innovatie van identiteit managementoplossingen. In de Nederlandse markt zijn we de enige volledig digitale speler die eHerkenning diensten aanbiedt. Daarmee heeft de klant ook de kortste doorloop in het aanvraagproces van start aanvraag tot afronding 

Volledig automatisch migratietraject

Ofschoon elke verzekeraar beveiliging hoog in het vaandel heeft, is een complex migratie traject potentieel een zware last op de organisatie. Met de geavanceerde oplossing van Onegini en Digidentity zijn diverse constructies mogelijk en wordt het proces vereenvoudigd en de last weggenomen.
 
De verzekeraars hebben nog weinig ervaring met het gebruik van eHerkenning. Dit kan leiden tot de misvatting dat deze migratie “even snel” kan worden geïmplementeerd. De technische integratie is wellicht snel geregeld maar juist eHerkenning goed aansluiten op de inlog- en registratie processen is complex en tijdrovend.
 
Door de nauwe samenwerking kunnen we nu de migratie van het Digitaal Paspoort naar eHerkenning volledig automatisch uitvoeren.

Over Onegini

Onegini is opgericht in 2011 en ondersteunt inmiddels meer dan tweehonderd labels van klanten met meer dan 45 miljoen accounts verspreid over meerdere landen. Onder de klanten bevinden zich organisaties als AEGON, Coolblue, CZ, Menzis, NS, Van Lanschot en VGZ. Met het Onegini-platform biedt het bedrijf een omnichannel Customer Identity en Access Management-oplossing (CIAM) voor de banken-, verzekerings- en pensioensector. Met Onegini kunnen organisaties op een snelle en veilige manier mobiele apps en digitale portalen voor consumenten, werkgevers en adviseurs realiseren, waarbij ze zich niet hoeven te bekommeren over de registratie, login en het beheren van de digitale identiteit.
Download whitepaper

WAAROM INSCHRIJVEN?

 1. Digitaal Paspoort is over de houdbaarheidsdatum. Kom nu in actie en introduceer eHerkenning
 2. De gezamenlijke propositie van Onegini & Digidentity ontzorgt de verzekeraar volledig, met gedelegeerd gebruikersbeheer voldoet eHerkening aan alle use cases
 3. Migreer terwijl de winkel van u en uw distributie partners open blijft

MELD JE AAN

25 Juni 13:30 (CET)