laagdrempelig & veilig online toegang faciliteren voor cliënten

Door Philadelhia en Onegini

Digitale transformatie in de zorg gaat snel. Zorginstanties moeten zich steeds sneller aanpassen naar een (gedeeltelijke) digitale dienstverlening waarbij de cliënt steeds meer zeggenschap en regie wil over haar ondersteuning.

Daarnaast wordt wet-en regelgeving over informatiebeveiliging steeds strenger. En terecht, want de zorgsector wordt geplaagd door datalekken, aldus de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Echter, cliënten worden nu vaak geconfronteerd met meerdere sets aan gebruikersnamen en wachtwoorden, al dan niet met SMS, of gebruik van DigiD. En vergeet niet de complexiteit rondom het beheer van digitale accounts voor andere externe gebruikers, zoals inhuur van externe zorgverleners, naasten van clienten, wettelijk vertegenwoordigers, vrijwilligers of partners uit de waardeketen.

Dit kan ook makkelijker! Laat je volledig ontzorgen in deze materie. Schrijf je in voor de webinar en leer van het verhaal van Philadelphia, die inloggen voor haar cliënten en medewerkers echt veilig en simpel heeft gemaakt met Onegini.

Deze webinar vond plaats op 8 juni. Bekijk de opname

Agenda en sprekers

  • Opkomst van apps en eHealth initiatieven: Vooruitstrevende oplossingen met toenemende interesse van hackers

  • Informatiebeveiliging: Wat houdt de AVG, NEN7510 en WDO in en hoe ziet de nabije toekomst eruit?

  • Philadelphia Zorg: Het waarom, hoe en de wat rond de keuze voor passwordless authenticatie

  • Live demo Onegini: Veilig en simpel toegang voor zorginstellingen

  • 1516244839374 copy JP van den Tillaard
    Manager Expertteam Locaties en Eindgebruikers @ Philadelphia

  • Bart van der Hoeven Bart van der Hoeven
    Solution Consultant @ Onegini

Over Philadelphia

Philadelphia ondersteunt door heel Nederland mensen met een beperking en helpt zo iedereen om het beste uit zichzelf te halen.
Dit doet Philadelphia voor meer dan 7500 cliënten, verspreid over meer dan 500 kleinschalige locaties.

Download de Philadelphia customer case

alternatetext

Sinds de oprichting in 2011 ondersteunt Onegini al meer dan 200 labels van klanten met ruim 45 miljoen gebruikers wereldwijd. Wij helpen organisaties als AEGON, NIBC, CZ, Menzis, NS, Van Lanschot en VGZ. Met het Onegini-platform bieden we een omni-channel Customer Identity & Access Management-oplossing (CIAM) voor de banken-, verzekerings- en zorgsector. Met Onegini kunnen organisaties op een snelle en veilige manier mobiele apps en digitale portalen voor consumenten, werkgevers en adviseurs realiseren, waarbij ze zich geen zorgen hoeven te maken over de registratie, login en het beheren van de digitale identiteit. Onegini is sinds mei 2020 door Gartner erkend als CIAM-specialist.

Waarom inschrijven?

  1. Datalekken zijn aan de orde van de dag. Hoe bescherm je de clienten? Krijg inzicht in de informatievoorziening requirements, afgegeven door de overheid
  2. Wat komt er kijken bij het uitbestedingstraject van deze technologie? Krijg inzicht hoe de business case tot stand komt.
  3. Het (digitaal) bedienen van kwetsbare doelgroepen vraagt om een specifieke aanpak. Veilig en simpel inloggen kan echt. Luister naar de best practices!

Meld je aan voor de webinar

8 Juni: 10.00 tot 10.45 uur